samo klikni ode i zaobiđeš googleŽiro-Račun: TK PRAĆKA 2484008-1104413928 kod RAIFFEISEN BANK IBAN HR9724840081104413928 MB:2287846 Tel.021-688996 Mob.098-966-0785 email dujmov1@gmail.cominternet TV DUJMOVAČA on-demand

četvrtak, 12. studenoga 2009.

Podijeli

Moj izbor

Prošle godine radila sam u Mercatora, sva sretna što konačno radim posao koji volim. Prodavala sam nakit, doduše više bi ga prodala sama sebi nego drugima ali sam uživala radeći taj posao. Bila sam zadovoljna čak i sa plaćom, mada bi je dobila petnaestog a osamnaestog ne bi znala gdje sam je ostavila.
Međutim nakon nekog vremena shvatila sam da me tu ne čeka baš neka blistava budućnost, počeli smo radit nedjelje i blagadane. Pomalo me počeo umarati taj posao i shvatila sam da bi mogla biti malo ambicioznija.
Pogledala sam alternativu i sama sa sobom popričala: ok Zrinka, imaš plaću za sebe potrošiš je i opet radiš non stop za krpice vrteći se u krug bez ikakavog napredovanja, ne namjeravam cijeli život raditi po dućanima, po centrima za minimalnu plaću.
Otišla sam sa prijateljicom na kavu i popričale o mom poslu, i o mom prijedlogu da dam otkaz i upišem fakultet. Bila je 100% uz mene.
Rekla mi je: upiši fakultet, završit ćeš ga kad tad i nać ćeš neki bolji posao.
Tako je i bilo, dala sam prednost obrazovanju i upisala fakultet.
U početku nije bilo nimalo lako.
Malo pomalo ispiti su se riješavali i ja sam bila presretna.
S druge strane moja zimnica koju sam ipak uspila uštedjeti se lagano potrošila. Zazvonio mi je mobitel, zove me prijateljica ajmo na kavu, pa ćemo svratit u grad kupit majicu, e i da mogle bi vanka sutra.
Uh nemam draga ni za kavu ni za majicu ni za vanka.
Sama sebi sam se čudila jer nisam navikla na takvu situaciju, počela sam mlada radit i uvijek sam imala za takve stvari.
Bilo mi je teško odbiti ali prioritet mi je ispit koji mi je za dva dana, radije ću položiti ispit nego si kupiti neku krpicu. Idem ipak na repeticije.
Pomalo sam strašljiva otišla na ispit.
Dok sam čekala rezultete razmišljala sam o svojoj odluci i mislila da je ispravna, imala sam neki ludi osjećaj.
Kad gle na listi sam, položila sam, bila sam najsretnija na svijetu u tom trenutku. Sve se isplatilo, i ja sam stvarno osjećala da sam napravila dobar posao.
Na fakultetu sam se sprijateljila sa svojim kolegicama i nisam mogla zamislit dan bez njih. Ugodno s korisnim. Sve na jednom mjestu: znanje, prijatelji i zabava.
Neprocjenivo, za sve ostalo tu je mastercard, mamina na 12 rata s odgodom plaćanja platit ćeš kad počneš radit.

Nema komentara: